Image

Fonds slachtofferhulp & TrafVic kids

Bij CarProf Gennep staan we voor kwaliteit en veiligheid. Met professioneel gereedschap en A-merk onderdelen doen onze opgeleide en vakkundige monteurs er elke dag alles aan om auto’s goed en veilig de weg op te laten gaan. Een autoband met voldoende grip kan bij een noodstop het verschil maken tussen wel of geen botsing. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de werking van uw remmen. Een goed onderhouden auto is daarmee veiliger in het verkeer. Met onze APK actie benadrukken we de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid. Alle CarProf autobedrijven bieden kwalitatief vakmanschap en doneren daarbovenop per uitgevoerde APK € 0,50 aan TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp.

Jaarlijks belanden er naar aanleiding van een verkeersongeval ongeveer 30.000 mensen op de spoedeisende hulp en overlijden er 600. De impact van een verkeersongeval is enorm. Zeker voor kinderen. Wanneer zij geen gespecialiseerde trauma- en rouwbehandeling krijgen, kunnen kinderen daar op korte en lange termijn (ernstige) klachten van ervaren. CarProf wil hier haar steentje aan bijdragen en steunt sinds 2020 het project TrafVic-Kids van Fonds Slachtofferhulp.

TrafVic-Kids
TrafVic-Kids doet wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van een ongeluk voor een kind. Ze zijn zelf slachtoffer, of verliezen bijvoorbeeld hun ouder, of broertje. De jonge slachtoffers kunnen door dit trauma depressief of boos worden. Of krijgen moeite met leren en de omgang met leeftijdsgenootjes of ouders. Met de kennis uit onderzoek krijgen die kinderen specialistische hulp. De hulp komt online en via een landelijk netwerk van therapeuten. Hiermee wordt de kans op psychische, sociale en gedragsmatige klachten verkleind. 

Fonds Slachtofferhulp
Fonds Slachtofferhulp is in 1989 opgericht door erevoorzitter prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Met het programma Verkeersongevallen richt het fonds zich op de verbreding en structurele verbetering van het hulpaanbod aan verkeersslachtoffers en hun nabestaanden. Op financieel, emotioneel en juridisch vlak. Zo werken zij onder andere aan het versterken van de (rechts)positie en faciliteren zij lotgenotencontact en noodhulp. TrafVic-Kids is een nieuw project binnen dit fonds. 

Ook dit fonds steunen? Plan uw APK bij CarProf Autocentrum Gennep.